Търси се правосъден министър. С Данаил Кирилов досега не било говорено

Данаил Кирилов, сн. БГНЕС

Разговори за позицията министър на правосъдието с мен до момента не са провеждани, заяви председателят на парламентарната правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов пред репортери във вторник. Това е изключително правомощие на премиера. Ако има нещо в тази връзка, ще разберете своевременно за това, допълни той.

Постът става вакантен след оставката на сегашния министър Цецка Цачева, която напуска заради скандала с апартаментите, закупени на непазарни цени. По информация на Mediapool министерското място няма да бъде заето от депутат от ГЕРБ. Мотивът - в сегашното Народно събрание и без това има малко юристи. Очаква се министър на правосъдието да стане досегашният зам.-министър Десислава Ахладова, която временно пое поста след решението на Цачева да подаде оставка и да излезе в отпуск. 

Заради скандала с апартаментите си отиват и зам.министрите на спорта и на енергетиката Ваня Колева и Красимир Първанов.

Ръководството на ГЕРБ се събира в сряда вечерта, за да реши съдбата на втория човек в партията Цветан Цветанов, за когото се твърди, че ще напусне парламента, но ще остане шеф на предизборния щаб на ГЕРБ. Преди ден вицепремиерът Красимир Каракачанов прогнозира, че отсъствието на Цветанов ще "разклати" кворума в парламента, който и без това трудно се осигурява заради бойкота на червените депутати.

Запитан как ГЕРБ ще осигурява кворум без Цветан Цветанов, Кирилов бе лаконичен: Имаме кворум.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?