Търсят се концесионери на плажовете в "Албена", Приморско и "Константин и Елена"

Плажът на "Константин и Елена"

Правителството откри процедури за предоставяне на концесия на морските плажове в курортите "Албена“, "Св. Св. Константин и Елена“ и в Приморско. Предстои министърът на туризма да организира конкурс по Закона за Черноморското крайбрежие за избор на бъдещите частни стопани на пясъчните ивици.

Предлага се плажовете да се отдадат на концесия за 15 години. Срокът е съобразен с необходимото време за изплащането на направените инвестиции и с визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане на плажа в "Албена"“ е 919 785 лева без ДДС, за големия плаж в "Св. Св. Константин и Елена" се очаква да е поне 83 428 лева без ДДС, а за централния плаж в Приморско – 41 824 лева без ДДС.

Размерите са определени съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното плащане за морски плажове, посочиха от правителствената пресслужба.

Тримата концесионери ще са длъжни да поддържат чистотата на плажовете, да осигурят спасителни постове, здравно и медицинско обслужване, тоалетни и други услуги от обществен интерес.

Споделяне

Още от Бизнес