През втората половина на март тенденцията за постоянно поскъпване е спряла и дори се отчита леко поевтиняване.
Спрямо същия месец на миналата година цените на по-голяма част от хранителните стоки са по-високи, като най-голямо поскъпване на годишна база е отчетено при захарта (52%), олиото (48 на сто) и брашното (49%). През март 2011 г. в сравнение с март 2010 г. са отчетени значително по-високи цени на картофите, чесъна и зелето (около 71 процента) и по-ниски с 10 на сто стойности на цените на оранжерийните краставици и на яйцата (30%).
Анализът на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата на движението на цените през март за последните пет години показва, че въпреки трайната тенденция на поскъпване на хранителните продукти повечето от тях с изключение на захарта и млечните продукти остават под нивото от 2008 г.
За честна и независима журналистика
Подкрепете Mediapool.bg с 5€, за да разчитате и занапред на независима, професионална и честна информационно-аналитична медия.
5 коментара
Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.
Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.
Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg
Прочетете нашите правила за участие във форумите.
За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.
-
БГ Национал#5
-
смееех#4
-
смееех#3
-
N#2
-
znam#1