Таско Ерменков се извини за слуховете за отровената вода

Таско Ерменков се извини за слуховете за отровената вода

Депутатът от БСП Таско Ерменков се извини във вторник заради публикацията си във Фейсбук отпреди два дни, че водата на София може да е опасна за пиене. Той обясни, че не е искал да всява паника в столицата, а да задейства институциите.

"Може някои от гражданите да са били наистина уплашени и да съм създал душевен дискомфорт, за което моля да бъда извинен, но има и други граждани", каза Ерменков.

Интересно е кои са били тия други граждани, които са били благодарни на Ерменков за разпространяването на неверни слухове.

ГЕРБ поиска оставката на депутата и подаде сигнал срещу него в прокуратурата за всяване на страх сред населението. Ерменков каза, че би подал оставка, но не заради ГЕРБ, а ако загуби доверието на избирателите си.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също обясни, че Ерменков е допуснал грешка.

"Начинът, по който Таско е представил информацията, за нас е неправилен. Това не е основание, разбира се, той да бъде изключен от групата или да напуска парламента, но е достатъчно основание да поднесе извинение на софиянци, които са се почувствали заплашени или засегнати", каза Нинова.

За ГЕРБ извинението не е достатъчно.

"Тази минноподривна дейност, която в Наказателния кодекс е определена като тероризъм… Аз не казвам, че Ерменков е терорист, това ще реши прокуратурата. Не приемаме извинението на г-н Ерменков", коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Споделяне

Още по темата

Още от България