mediapool.bg Ти си това, което четеш

Татуировка става електронно устройство

19:33 | 15 август 2016 | 0 коментара

DuoSkin:Functional, stylish on-skin user interfaces from MIT Media Lab on Vimeo.

Изобретена е временна татуировка, която управлява мобилно устройство и чрез нея може да се ползва например музикален плеър. Тя може също така да изразява емоция чрез промяна в цвета си и да съхранява информация. Неин създател е докторантката Синди Син Лю Као от Масачузетския университет, която е разработила иновацията съвместно с подразделението на "Майкрософт Рисърч" (Microsoft Research).

ДуоСкин е производствен процес, който позволява на всеки да създаде собствено функционално устройство, което да носи върху кожата си. Използвайки златен метален лист, материал, който е евтин, добре се държи на кожата и е издръжлив за всекидневна употреба, създателите демонстрират три типа интерфейс върху кожата. Първият е въвеждане/управление, чрез сензорно докосване, вторият – външно изобразяване, третият – безжична комуникация.

Изобретението се движи от деликатната естетичност на метализираната временна татуировка до създаването на устройства върху кожата, което приличат на бижу.

ДуоСкин позволява на потребителите да контролират мобилни устройства, да показват информация и да съхраняват информация върху тяхната кожа, като в същото време откроява личния, индивидуален стил на потребителя.

Според създателите в бъдеще електрониката върху кожата няма да бъде повече обкръжена от мистичен ореол, а вместо това ще се насочи към лесната употреба, естетиката на декорация за тялото и широка употреба.

Още от IT

Посещението на президента Радев в Русия е: