Татяна Дончева: Борисов да обясни за какво отива в Москва

"Никой не може да си позволи по високите нива да говори пет за четири"

Татяна Дончева: Борисов да обясни за какво отива в Москва

Премиерът Бойко Борисов трябва ясно да обясни каква е целта на предстоящото му посещение в Москва и какво иска да направи с АЕЦ"Белене", който "в понеделник е гьол, в сряда - обратното".

Това коментира лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в събота пред БНТ. "Никой не може да си позволи по високите нива да говори пет за четири", допълни тя.

Според Дончева визитата на президента Румен Радев при руския му колега Владимир Путин не е никакъв пробив, а е рутинна и няма дълбок политически смисъл.

"Борисов отива там, за да не се обидят руснаците, защото и те са част от факторите, които го държат на власт", продължи тя.

Добави и, че въпросите, свързани със съдбата на АЕЦ"Белене" или на газопровод, който да мине през България, няма да се решат с посещения на президента или премиера в Москва: "Не виждам механизъм това, за което говорят, да се придвижва."

Дончева обаче допусна, че при заявения интерес от страна на Китай темата може да има друго развитие и да се разреши въпросът с доставеното и платено от България оборудване.

По думите ѝ липсва синхрон между програмите на президента и премиера и това се дължи на поведението на Борисов и съпартийците му.

"Не може да се изживяваш като "Краля Слънце", това е липса на прилично отношение. Президентът Радев трябва да има някаква външнополитически отношения, насреща няма хора, с които да ги съгласува. Като има такива отношения, няма да взима министри със себе си, това е повече от ясно", коментира Дончева, заключвайки, че "кръгът на гербаджиите не признава друг освен Борисов и ГЕРБ".

Споделяне

Още от България