Татяна Дончева: БСП се обезсилва с напускането на ръководствата в комисиите

Бившият депутат от БСП Татяна Дончева не смята, че левицата е постъпила правилно, като е изтеглила представителите си от ръководствата на парламентарните комисии в знак на протест срещу смяната на Емилия Масларова като председател на социалната комисия.

"Първо БСП се обезсилва и второ, защитата на един министър е деликатна работа. Никъде по света не се счита за полезно да се брани един министър по този начин. Обикновено такъв министър излиза сам и обяснява, че до приключване на въпроса с правосъдието ще се оттегли сам и ще освободи партията, за да не ѝ носи негативи, това е израз на задължителен ход и ако това беше направено, левицата можеше да извади друг човек за този пост", заяви в неделя Дончева пред БНР.

Тя подчерта, че е добре сегашното ръководство на БСП да възприеме, че ще води дълга и упорита борба за връщане на позициите, на първо място като чуваемост от страна на обществото на тезите и действията на левицата. Тази работа, обаче, ще изисква поне две години усилия, без да има никакъв външен ефект и възможност да бъде прието от обществото, че нещо случва, и то е полезно и правилно, допълни Дончева.

По повод проведената в събота конференция на ДПС и думите на Доган, че е време родителят да се раздели с рожбата си, Дончева коментира: "Това са думи казани от човек, който има представа за цената си. Очаквам, че до една година ДПС ще даде урок на другите партии, че силата на един политик е влиянието, а не да се вкопчи в стола, ако е разбрал, че партията е по-голям залог от личната амбиция.”

По повод отложения Национален съвет на БСП, на който не е присъствала и тя, Татяна Дончева каза, че е нужно съветът да се събира поне веднъж месечно, но с много по-сериозен дневен ред и да не се свиква 3-4 дни преди провеждане. Според нея тази "гениална идея" за 180 души Национален съвет не е работеща.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?