Татяна Дончева: "Да, България" е ребрандиране на РБ

Татяна Дончева

"Партията на бившия правосъден министър Христо Иванов "Да, България" е ребрандиране на Реформаторския блок. Тя не трябва да се има за изключителна и единствена". Това каза лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в понеделник пред бТВ. Тя обясни, че още преди три години е посочила борбата с корупцията и радикалната съдебна реформа като главна цел пред страната.

Според Дончева има място за партньорство между "Да, България" и "Движение 21", след като и двете формации смятат съдебната реформа за ключов приоритет.

"Това ще стане напред във времето. Очакванията как ще се явяваме заедно на предстоящите избори са нереалистични", допълни тя. По думите ѝ общият фронт на много формации може да доведе до желаните реформи, а не претенцията за изключителност.

 

Според нея „Да, България“ няма време да премине всички процедури по регистрация и разговори за партньорство преди предсрочните избори. Дончева смята, че новата партия надценява възможностите си: "Те няма да работят с никого и вярват, че ще получат едни 10%".

По темата за встъпването в длъжност на новоизбрания президент Румен Радев тя каза, че е излишно сега да се задават въпроси дали той е бил правилният избор за държавен глава.

"Хората казаха кой е техният избор. Вече няма значение дали са си задали правилните въпроси. Той има пет години мандат, да го оставим да работи, без да пророкуваме дали ще се справи или не", коментира Дончева.

Тя го предупреди да не вярва на клакьори и го посъветва да ги разкара.

"Стълпотворението около избрания президент е естествено, винаги се събират клакьори. Да се справиш с тълпата лъскачи на обувки, които се мятат отгоре ти безцеремонно, нагло, нахално... Ти нямаш противодействие, защото смяташ, че е проява на неучтивост да ги разкараш. А да ги разкараш е задължително", каза още лидерът на "Движение 21".

Според нея коментарите на Радев по темата за тол система е "дребна работа, пробутана на бъдещия президент от "един лобист от БСП".

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?