Татяна Дончева: Дали сме държавата на мутрите

снимка БГНЕС

"Дали сме държавата на мутрите и на мафията. Заради това е такова отношението към тях в болниците и в затворите". Това коментира лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева пред бТВ по повод новината, че четири болници в София са отказали да приемат за лечение Митьо Очите, който пострада тежко при престрелката в Слънчев бряг.

Дончева допълни, че се превръща в национален проблем фактът, че медиите всеки ден занимават хората с престъпниците. “Не става дума за пари. Просто никой не иска да се разправя с тях (с мутрите-б.р.).Ако това е нация от мрънкачи, чакащи друг да вади кестените от огъня, няма как да стане промяната", казва Дончев.

По повод действията на полицията от последните две седмици тя каза: "Аз съм голям противник на демонстрациите. Има си начин за задържане на хора - семпъл, прост и ефективен. Не бива да става пред цял курортен комплекс. Както и две седмици не искам да гледам в сутрешните блокове Митьо Очите. Всяка сутрин ни занимавате с кафето колко куршума имал, каква операция му направили".

По думите ѝ "полицията трябва да покаже, че може да стреля".

Дончева коментира и състоянието на бизнеса в страната. Тя обясни, че бизнесът е "легнал така, че да го пъхнат под вратата, минат е с валяка".

"Не искат да имат неприятности. Гледат да се пришият към властта, да получат една малка поръчица. Мрън-мрън. Няма да дойде друго време, ако не си го направим другото време", каза бившият депутат.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?