Татяна Дончева: ИТН няма как да прехвърлят отговорността си на другите партии

Според адвокатката бъдещият кабинет трябва да е без хора, свързани с ДС

Татяна Дончева

"Правителство, което не стъпва на гласовете на ИТН, е невъзможно. Ако от ИТН се запънат, че няма да подкрепят никого, това ще ни докара до нови избори. Няма как да прехвърлят технически отговорността на който и да е извън ИТН. По-хубаво е следващите дни да бъдат използвани за мислене от страна на ИТН, за събуждане на лидерски потенциал на част от парламентарната група. И да вървим напред с възможности за подкрепа на правителство, ако не от целия ИТН, то поне от част от партията".

Това каза пред БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21" от "Изправи се! Мутри вън!".

Според нея най-много негативи партиите ще изтърпят от това, че "са подкрепили правителство, което се е издънило".

"Трябва да си ефикасен в политиката и да постигаш целите си - да преминеш общественото време от точка А до точка Б, уплътнявайки го с производство на материална и духовна култура. Каквото и да имат в главата си като програма ИТН, това изисква управляване на държавата по смислен начин... Имаме нужда от сериозни хора, които да си гледат работата".

Според Татяна Дончева, ако ИТН отидат на нови избори, ще си смъкнат резултата драстично.

Адвокатката смята, че при съставянето на проектокабинет трябва да се внимава с хора с връзки с бившата "Държавна сигурност".

"България 30 години е на този хал, защото не прекъснахме тези неща, отказваме да ги видим и тези хора продължават да ни лашкат като бригадирски колички. Не трябва това нещо да се допуска сега, ако искаме стабилност", каза Дончева.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?