Татяна Дончева ще води листата на АБВ-Движение 21 във Варна

Татяна Дончева ще води листата на АБВ-Движение 21 във Варна

Татяна Дончева е най-вероятният водач на листата на коалиция АБВ - Движение 21 във Варна. Това съобщи лидерът на АБВ Констанин Проданов по време на посещение в крайморския град. Втората позиция е за доц. Георги Кючуков.

Един от акцентите в предизборната програма на коалицията е преодоляването на дисбаланса в икономическото развитие на Северна и Южна България, посочи Проданов. По думите му този проблем може да бъде разрешен с помощта на държавата като инвеститор и стратегически партньор.

Лидерът на АБВ допълни, че коалицията е за отмяна на плоския данък и възстановяването на трудови войски като вариант за ограмотяване и квалификация на младежи без образование.

Той като още, че коалицията ще работи за облекчаване на визовия режим с Русия, както и за намаляване броя на лицензионните и административни режими за бизнеса.

Проданов смята, че обединението на двете партии може да постигнат резултат от 5 на сто на изборите. За бъдещия кабинет на страната лидерът на АБВ каза, че може да бъде сформиран на основата на голяма коалиция ГЕРБ-БСП или на база дясна коалиция около ГЕРБ.

Най-лошият сценарий за България е да се влезе в спирала на непрекъснати избори поради невъзможност да се сформира правителство, заяви лидерът на АБВ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?