Татяна Дончева: Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн

Главчев се престарал в чинопочитание на падишаха, Караянчева не може да се надскочи

Татяна Дончева: Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн

Димитър Главчев е жертва на собствения си капацитет, а Цвета Караянчева не разбира от законодателство и Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн. Така лидерът на ”Движение 21“ Татяна Дончева коментира в събота пред бТВ рокадите на председателското място в парламента.

По думите ѝ подалият оставка председател на Народното събрание Димитър Главчев е жертва на собствения си капацитет. ”Това е пример за всички ”калинки“, сложени от ГЕРБ по всички възможни ведомства и институции – хора, които нямат качества за постовете и нямат подготовка“, каза Дончева.

Според нея той се е ”престарал в чинопочитание на падишаха“, когато е изгонил лидера на БСП Корнелия Нинова, това е било без никакво основание и той трябва изобщо да напусне парламента.

За новия председател Цвета Караянчева Дончева каза, че тя е ”партиен секретар от Кърджали, няма какъв съвет да ѝ даваш, тя не може да се надскочи”.

”Тя беше основната метачка на плювни от страна на ГЕРБ и сега, като председател на парламента, не може да има друг авторитет”, посочи Дончева.

”Председателят на парламента трябва да бъде балансирана фигура, която разбира от законодателство – тя там е абсолютно боса, няма елементарна подготовка.

Дори Фидоска, със странната си диплома по право, имаше някаква представа. Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн“, коментира Дончева.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?