Тазгодишният джазфест в Банско ще е същински джаз маратон

Тазгодишният джазфест в Банско ще е същински джаз маратон
Финансовата криза няма да ни попречи да съберем най-големите имена в световната джаз музиката от 8 до 13 август в Банско, съобщи във вторник директорът на джазфеста в Банско д-р Емил Илиев. Концертите ще се провеждат на две места обед и вечер, но както и досега входът ще е безплатен.

Този път обаче организаторите предвиждат след приключване на последния площаден концерт в полунощ, купонът да се прехвърля в пет заведения и там да продължава до зори.

По време на фестивала ще има и кафенета, в които постоянно ще има джаз. Това ще е същински джаз маратон, допълни Илиев.

Официалното откриване на феста е на 8 август с изпълненията на финландката от кубински произход Бианка Моралес и бенда на Българското национално радио. Ще пеят още "Антонио Флинта квартет" и Йълдъз Ибрахимова с бенда си.

Гостите на фесат ще могат да слушат още израелската формация "Танго проджект", малко известните англичани от "Инкогнито", младата незряща певица Богдана Петрова. За фестивала специално пристига "най-добрият соул певец на всички времена", както го наричат - Соломон Бърг. Сред участниците са още Стив Хакет от

Великобритания, група "Джабе", Аксел Цвингенберг от Германия, Лайла Емънс от САЩ, Бени Голсън и биг бенд "Келаг".

На предфестивалната вечер на 7 август на голямата сцена Мери Танева и "Румен Александров рагтайм бенд" ще изпълнят едни от най-известните песни на Леа Иванова. Същата вечер публиката ще чуе "Миколай Тшаска трио" от Полша и Деси Тенекеджиева с нейния бенд.

Споделяне

Още от