Тази година Операция "Жълти стотинки" е за олимпийските отбори по природни науки

Тази година Операция "Жълти стотинки" е за олимпийските отбори по природни науки

Тазгодишната десета Операция "Жълти стотинки" ще е в подкрепа на олимпийските отбори по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, лингвистика, физика и химия в международни състезания и ще се подпомогне подготовката и участието им в състезанията. Това съобщиха от "Виваком", която за десети път организира акцията.

Досега националните отбори по природни науки са донесли за България общо над 1000 медала, като само през 2020 г. са спечелили 53 медала в 11 балкански, европейски и международни олимпиади. За да продължат успешното си представяне, е необходима регулярна финансова подкрепа, която да обезпечи подготовката и участието на талантливите младежи в състезания, посочват от телекома.

Кампанията ще се проведе до края на януари 2022 г. Нейни посланици са носителят на четири олимпийски медала в спортната гимнастика Йордан Йовчев и момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика на България, които донесоха злато от Олимпиадата в Токио. "Жълти стотинки" 2021 www.vivacomfund.bg се реализира в партньорство с Българския дарителски форум и с подкрепата на редица корпоративни и медийни партньори, които застават зад каузата.

Средствата за Сдружението на олимпийските отбори по природни науки се набират в касичките на кампанията, позиционирани в магазините на "Виваком" и в търговските обекти на партньорите. Другите начини за дарение са, чрез изпращане на SMS с текст DMS OLYMP на номер 17 777, през дигиталния портфейл Pay by Vivacom от меню "Изпрати", секция "Дари с Pay by Vivacom" или директно на дарителската сметка на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН) в Банка ДСК, IBAN: BG39STSA93000021807995.

"Подкрепата за Сдружението на олимпийските отбори по природни науки е инвестиция в бъдещето на България и в нейните млади хора, които са двигател на иновациите, на научните постижения и на икономическия просперитет на страната ни. Популяризирането на тази кауза дава още една възможност на младото поколение да има добър пример за упорита работа, постоянство и постигнати благодарение на тях успехи, които са достойно оценени и уважавани от цялото общество", коментира Веселка Вуткова, директор "Корпоративни комуникации" на телекома.

Споделяне

Още от Общество

Колко време давате на новия парламент?