Театрално приключение и коледни изненади с ателие "Прегърни ме"

Театрално приключение и коледни изненади с ателие "Прегърни ме"

Ако искате да дарите един чудесен коледен подарък на своите деца и на техните приятели от социални домове, които се обучават в ателие "Прегърни ме", възможността за това е в събота, 14 декември, от 15.30 часа на бул. "Мария Луиза" 16. Там ще откриете, че изложбената зала на "Експо Баня София" се е превърнала в театрална и художествена работилница.

Входът е свободен, а гостите -малки и големи, ще се забавляват заедно в приключението театър на маса по пиесата на Валери Петров "Копче за сън”.

Събитието, което ще продължи три часа, ще бъде открито с изложба Майсторски класове на ателие "Прегърни ме" с участието на художниците Чавдар Гюзелев, Христо Нейков и Никола Тороманов.

След това, заедно с деца от ателие "Прегърни ме”, всички деца гости на ателието ще могат да се потопят с магията на театъра! С тях ще бъдат актьорите Стефания Колева, Весела Казакова, Владимир Димитров, Деси Моралес и Деян Донков и художниците Никола Тороманов, Виолета Халваджиева, Христо Нейков, Ана Тодорова и Аменун Женева.

Децата ще могат да изберат и да се включат в една от двете творчески групи. В групата на художниците и сценографите, участниците ще изработят декорите, костюмите и аксесоарите. В групата на актьорите, децата ще четат и репетират текста. Накрая, на създадената от самите тях "сцена” ще изиграят пред гостите в "Експо Баня София" истинско представление. За тези, които избират да бъдат само зрители - началото на театралното представление е от 18.00 ч.

Паралелно със заниманията на творческите групи, в залата ще се проведе и традиционния за ателието благотворителен базар "Магазин за един ден”. Гостите ще могат да разгледат и да купят изработени от децата на ателие "Прегърни ме” картини, книжки, картички, кукли и копринени ангели.

Освен забавленията на 14 декември, до 7 януари 2014 г., в "Експо Баня София" ще бъде представена изложба с творби на децата от ателие "Прегърни ме”, сътворени в майсторските класове на художниците Чавдар Гюзелев и Христо Нейков. Веселата, ръчно изработена коледна украса в изложбената на Roca тази година също е дело на младите и талантливи художници от ателието и техните приятели.

"Рока България" прегръща децата на ателие "Прегърни ме”. Всеки може да дари една прегръдка като се включи в предстоящите инициативи на децата в "Експо Баня София или като изпрати един SMS с текст DMS ATELIE на единен дарителски номер 17777 (за абонати на всики мобилните оператори).

Ателие "Прегърни ме”

Сдружение "Прегърни ме” работи с деца и младежи в неравностойно положение от лятото на 2005 година. Първите срещи са с деца от дома в с. Доганово. Постепенно в проекта се включват и възпитаниците от СУПЦ "Княз Борис I”, както и децата от ДД ”Асен Златаров” в София. За изминалите 9 години, повече от 300 деца и младежи са минали през различните курсове на ателието - красивото и уютно място, което те посещават с радост. Тук са техните приятели - дизайнери, моделиери, художници, журналисти, актьори и писатели. Ателието е място за игри и нови приятелства, където децата получават самочувствие, че МОГАТ. Тук се учат да си вярват, учат се да имат бъдеще. Приемете ни! Прегърнете ни!

Споделяне

Още от Общество

Какво очаквате да свърши служебното правителство?