Теч на газ затвори временно летище Хамбург

Над 50 души пострадаха, открита е опаковка от сълзотворен спрей

Пътниците от всички терминали на летището в Хамбург бяха евакуирани

Летището в Хамбург бе временно затворено в неделя заради изтичане на неизвестно вещество, над 50 души са пострадали леко, предадоха световните агенции.

Според пожарникари, проверили сградата след инцидента, там е била намерена празна опаковка от дразнещ газ от типа спрей с пиперлив или сълзотворен газ. Това предполага, че съдържанието му вероятно е било разпространено умишлено и после се е разнесло чрез климатичната система на летището, предаде Франс прес.

Пожарникари, цитирани от ДПА, обаче отхвърлиха наличие на "терористични" мотиви за инцидента.

Летището беше затворено между 12,30 ч. и 13,45 ч. местно време, като полетите бяха преустановени, а цялата сграда беше евакуирана. Някои самолети, приближаващи към летището по това време, бяха насочени към други летища, допълва Ройтерс.

Движението на влаковете към летището също временно беше преустановено, допълва ДПА.

"В зоната за сигурност, там където се проверяват пътниците и техните багажи, се разпространи лоша миризма", разказа пред Франс прес полицейският говорител Майк Леверенц.

"Известен брой хора се оплакаха от парене на очите и дразнене на дихателните пътища", добави той. Общо 68 души са били прегледани от спасителните екипи заради това дразнене, осем от които са откарани в болница.

Летището в Хамбург е петото по големина в страната. През него преминават над 1 милион пътници годишно.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?