Технически проблем върна на летището в Тел Авив български самолет

Пътнически самолет на компанията „България ер чартър” е бил принуден да се върне обратно на международното летище „Бен Гурион” в Тел Авив, съпровождан от военновъздушен ескорт, минути след като излетял оттам в посока Варна по обед във вторник. Информацията за проблемния полет се появи в електронния сайт на вестник „Аарец”.

Малко след излитането си екипажът се свързал с авиодиспечерите на израелското летище, за да съобщи за технически проблем, след което от машината е изхвърлено горивото над морето, за да избегне приземяване с пълни резервоари.

На височина 2500 метра е установен проблем със стълбата при задната врата на самолета. След принудителното си връщане на „Бен Гурион”, машината и пътниците ѝ са били проверени от израелските авиационни служби, за да се уверят, че проблемът е технически, каквато била практиката на летището в Тел Авив.

От компанията превозвач в София не поясниха какъв е бил проблемът със самолета. От летище Варна също не дадоха повече информация с аргумента, че трябва да разполагат с номера на полета, за да разберат дали е имало отклонения от графика му.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?