Тел. 112 вече приема и сигнали за горски нарушения

Сигнали за нарушения в горските стопанства вече могат да се подават до нов център към спешния телефон 112. Сигналите ще бъдат проверявани от общо 400 екипа в цялата страна. Времето за реакция от получаването им до проверката на място ще бъде от 30 минути до час и половина. 

Всеки сигнал ще се предава на дежурния екип в съответния район, а проверката ще се извършва веднага. Досега времето за реакция е близо значително по-дълго, приблизително един ден, обясни министърът на земеделието Десислава Таневa, цитирана от БНР.
 
Изпълнителният директор на Агенцията по горите Тони Кръстев каза, че много често сигналите, които до сега са подавани до Агенцията по горите, са били фалшиви.

"Молбата ми е когато имат гражданите съмнение за нещо, да го проверят преди да подадат сигнала, с което да помогнат нашият ресурс да бъде насочен действително към истинските нарушения", посочи той.

За миналата година са подадени повече от 30 000 сигнала за нарушения в горските стопанства. Само 6 процента от тях са били реални.
 
Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?