Телефонен измамник не успя да се скрие след удара на живота си

Телефонен измамник не успя да завърши успешно удара на живота си, след като бе заловен от полицията с плячка от над половин милиона лева. Историята е почти невероятна. Измамникът се обадил по случайност на 80-годишната старица от Първомай, обяснявайки ѝ, че нейният внук е катастрофирал. Той поискал 30 000 лева за операцията.

Жената се хванала и поканила мъжа в къщата си. Тя му обяснила, че в себе си има само 500 лева, а другите пари са в касата на внука ѝ, за която нямала ключ. Жената първо предоставила на измамника наличните в къщата инструменти. Той не успял да отвори касата. Тогава бабата му дала пари да отиде и да купи нов ъглошлайф. Той отишъл, купил машината и разрязал касата.

Вътре той открил огромно богатство – 300 000 евро в брой, 1 кг злато и 18 000 долара. Измамникът дори не успял да натовари всичко и се ограничил с 268 000 евро и 18 000 долара. Всичко това става на 8 септември вторник, около 16.30 часа.

Около 19.00 часа възрастната жена позвънила на дъщеря си, за да попита как е детето. Тогава станало ясно, че е измамена. Сигналът в полицията е подаден около 19.30 часа, а извършителят е заловен около полунощ. Той е действал заедно с 24-годишен мъж от Велико Търново, на когото е трябвало да предаде парите.

Измамникът оставил една част от тях – около 170 000 евро, при свой близък в село Гарваново, Хасковско. Тези пари също са открити.

Споделяне

Още от България