Телефонен терор от атакисти срещу депутати от комисията "Сидеров"

Народните представители били недостойни да гласуват против "великия Волен"

Димитър Главчев е един от заплашваните депутати, сн. БГНЕС

Атакисти са заплашвали по телефони четирима депутати от комисията за свалянето на имунитетите на Волен Сидеров и Десислав Чуколов. В петък в парламента специална пресконференция дадоха заплашваните Димитър Главчев (ГЕРБ), Десислава Атанасова (ГЕРБ), Емил Димитров - Ревизоро (Патриотичен фронт) и Ана Баракова (независима).

Те обявиха, че телефонните им номера са били многократно излъчени по партийната телевизия на "Атака" – "Алфа". Това е довело до множеството обаждания със заплахи за убийство, както и закани за свалянето на правителството и предизвикване на предсрочни избори.

Пред репортерите Димитър Главчев, който е и председател на комисията "Сидеров", пусна запис, на който мъжки глас казва: "Защо искате да бъде заличен Волен Сидеров? За да защитите контрабандата на наркотици ли?". Мъжкият глас допълва, че ГЕРБ ще бъдат свалени от власт и цялото правителство ще бъде пребито в центъра на София, тъй като партията им закриляла наркобизнеса.

Димитър Главчев отрече да познава хора, които да се занимават с дрога и обеща да да съди Волен Сидеров. Десислава Атанасова получавала обаждания дори след полунощ. Тя каза, че ще подаде жалба до прокуратурата. Според нея Съветът за електронни медии (СЕМ) трябва да се самосезира за пускането на депутатските телефони в ефир.

Емил Димитров – Ревизоро каза, че в случая един депутат просто е решил, че една комисия не трябва да работи, защото не ѝ харесва решенията. Той също попита СЕМ къде е разрешено една медия да публикува телефонните номера на народни представители. Димитров допусна, че депутатите могат да се обърнат към главния прокурор с жалба за този тормоз.

"Не се дава възможност на български депутати да си вършат работата, така както се пречеше на студентите в НАТФИЗ. Поведението на Сидеров ескалира", каза Ревизоро. Депутатът попита Сидеров как е възможно да отрича участие в акциите, заради които му се иска имунитета, но да е заснет на камерите в сградата на НАТФИЗ.

Независимата Ана Баракова каза също, че е получила много заплахи. Тя цитира съобщението, че не е достойна да гласува против "великия Волен". Преди ден Народното събрание свали имунитетите на Волен Сидеров и Десислав Чуколов и разреши ареста им от прокуратурата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?