Телефонни консултации с лекари за ваксините организира пациентска организация

Телефонни консултации с лекари за ваксините организира пациентска организация

Националната пациентска организация организира безплатни консултации с медицински специалисти за наличните в момента ваксини.

От 11 януари 2021 г., понеделник, двама специалисти – по епидемиология и имунология, ще предоставят безплатно информация за ваксините срещу Covid-19.

Медицинските специалисти ще отговарят на безплатния телефон 0800 14 515 всеки делничен ден от 9.00 до 18.00 ч. На линията гражданите могат да задават въпроси, свързани със състава на наличните и очакваните ваксини, възможните странични ефекти, както и за ваксинирането при пациенти с различни хронични заболявания.

Специалистите са запознати много добре с характеристиките на препаратите за ваксиниране, следят новостите и съобщенията за ефектите от приложението на ваксините и ще бъдат на разположение с тази информация за гражданите.

Безплатната телефонна линия 0800 14 515 подкрепя пациенти с хронични заболявания с възможностите за безплатно и анононимно консултиране със специалисти в лечението на Covid-19, на диабет, на онкологични и кардиологични заболявания, както на пациенти, нуждаещи се от консултации с психолог.

Обажданията на линията се предоставят безплатно, благодарение на подкрепата на VIVACOM и CallFlow.

Повече информация за линията и за пациенти в условията на Covid-19, можете да откриете и на специалния пациентски сайт на Национална пациентска организация – www.covid.npo.bg

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус