Телеком Аустрия чака собствениците на МобилТел да предложат за продажба мажоритарен дял

Телеком Аустрия заяви вчера, че още проявява интерес да купи българския мобилен оператор Мобилтел, оценката за който достига до 1,5 млрд. евро, и се надява, че условията за сделката може би се променят в нейна полза, съобщи електронният сайт TheDeal.com, цитиран от БТА.

През октомври 2003 г. Телеком Аустрия прекрати преговорите за покупка на мажоритарен дял в Мобилтел, след като собствениците на българския мобилен оператор заявиха, че се интересуват само от продажба на миноритарен дял.

Но Телеком Аустрия изтъкна, че собствениците на Мобилтел могат да променят решението си за размера на дела, който ще продават, се казва в материала. "Ако бъде предложен мажоритарен дял, ние определено имаме интерес към покупката му," заяви говорителят на Телеком Аустрия Мартин Бредл.

Ситигруп са консултанти на собствениците на Мобилтел за продажбата, а финансов съветник на Телеком Аустрия са Леман брадърс, се посочва в материала.

След като преговорите с Телеком Аустрия бяха прекратени, собствениците на Мобилтел положиха големи усилия да предизвикат сериозен интерес на основата на предлагане само на миноритарен дял.

Оттогава насам обаче собствениците намекват, че могат да променят решението си и в края на краищата да предложат за продажба мажоритарен дял, пише авторът на материала Брайън Кател.

"Очаквам, че до пролетта нищо няма да се случи", заяви Бредл и добави, че в момента не се водят преговори за бъдещето на Мобилтел.

Още от Бизнес

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?