"Телелинк България" става холдингова структура с четири дружества

Един от основателите на "Телелинк" Любомир Минчев ще отглави холдинга

Българският системен интегратор "Телелинк", който е сред водещите в Централна и Източна Европа, става холдингова структура с четири дружества. От края на ноември бизнесът на доставчика на иновативни услуги и решения за мрежова инфраструктура, системна интеграция, мобилни и фиксирани мрежи се трансформира и ще се управлява от компаниите "Телелинк Бизнес Сървисис", "Телелинк Инфра Сървисис", "Телелинк Сити Сървисис" и "Телелинк Лабс", всяка от които ще работи самостоятелно, съобщиха от "Телелинк България".

"Телелинк Бизнес Сървисис" ще отговаря за бизнес процесите и предизвикателствата та клиентите си в областта на ИТ инфраструктура, информационна сигурност, дигитална трансформация, големи данни и управление на услуги под ръководството на Иван Житиянов.

"Телелинк Инфра Сървисис" ще предлага услуги по изграждане и опериране на комуникационна инфраструктурата, доставка и интеграция на системи за сигурност и интелигентни системи за наблюдение и управление. Неин директор ще е Цветан Мутафчиев.

Мирослав Кацаров ще управлява "Телелинк Сити Сървисис", която ще развива и продава решения за умни градове, а "Телелинк Лабс" ще се занимава с изследователски, развойни и образователни дейности с акцент върху 5G-мрежите и приложенията им подд ръкводството на Мариян Карадимитров.

Дружествата ще са част от холдинга "Телелинк България" с изпълнителен директор Йордан Попов и председател на борда на директорите Любомир Минчев.

Трансформирането на компанията и обособяването на четирите нови дружества цели да фокусира отделните ѝ дейности, тяхното управление и развитие в отговор на бизнес нуждите и темповете на индустрията.

"Живеем в дигитален свят. Той се променя всяка секунда, променя и самите нас, като хора и като компании. Дори цели индустрии се трансформират в отговор на новите нужди, които бизнес средата налага. "Телелинк" е част от тези процеси и тенденции, дори ми се иска да е фактор, който ги задава. Ето защо беше взето решение за трансформация на компанията, която ще влезе в сила от края на ноември“, коментира Любомир Минчев основател и главен изпълнителен директор на компанията, цитиран в корпоративно съобщение.

"Телелинк" е основана през 2001 г. от Любомир Минчев и сегашния собственик на "Виваком" Стас Русев, но в момента е притежание на регистрираната в Амстердам "Телелинк Холдингс Б.В.", в която директор е Минчев, заедно с Якубс Шутен, Иво Евгениев, Грегоар Лепаж и Ханс ван Хувелинген.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?