"Теленор" ще деактивира предплатените карти на собственици с над десет такива

"Теленор" ще деактивира предплатените карти на собственици с над десет такива

"Теленор" започва поетапно деактивиране на предплатени карти за гласови услуги, чийто собственици притежават над 10 телефонни номера. на 24 април се спират картите на потребители, които вече са декларирали, че няма да ги ползват и са дали съгласие да бъдат деактивирани, съобщиха от телекома.

Това се прави в съответствие със Закона за електронните съобщения (ЗЕС) и Закона за противодействие на тероризма. Според тях мобилните оператори нямат право да регистрират и/или да активират на името на един потребител повече от 10 телефонни номера, чрез които се предоставят предплатени телефонни услуги.

Клиентите, които имат повече от разрешените предплатени карти, могат да заявят в офис на "Теленор" до 30 юни 2017 г. кои телефонни номера ще продължат да ползват. Друг вариант е да прехвърлят намерата в повече на други лица или да се възползват от абонаментните планове на компанията.

Клиентите на оператора, които декларират предплатените си карти за гласови услуги до 2 май 2017 г., ще получат еднократно за всеки номер, който са заявили, че ще продължат да ползват, 100 минути в мобилната мрежа на Теленор и 1000 MB национален интернет за срок от 30 дни, допълват от оператора.

В случай че потребителите на над 10 предплатени карти за гласови услуги не са се възползвали от някоя от възможностите до 30 юни 2017г., Теленор ще деактивира телефонните им номера.

Повече информация за декларирането и регистрирането на предплатени карти за гласови услуги е налична на официалния уебсайт на компанията, чрез обаждане до кратък номер 123, както и във всички магазини на "Теленор" и официалните партньори.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?