Телевизия "Алма матер" с филм за протеста в НАТФИЗ

Телевизия "Алма матер" с филм за протеста в НАТФИЗ

#Заедно" е вторият филм на студентската телевизия “Алма матер” (след филма “#Окупация"), посветен на студентските протести. Телевизията се опитва да направи разказ вътре в окупираните университети и академии, където единствено тя беше допусната.

#Заедно" е разказ за зараждането и развитието на окупационната стачка в НАТФИЗ през първите 7 дни – за това как студентите взеха решението, какви въпроси си задаваха и пред какви колебания се изправяха, за спечелените и изгубените битки и най-важното: за това как за 7 дни студентите създадоха един свой свят със свои правила и свои закони, в който те успяха да постигнат нещо голямо – да са заедно.

Във филма ще могат да се видят автентични кадри от обсъжданията, които текат в аудиториите, да бъдат чути с какви аргументи някои преподаватели подкрепиха студентите, а други ги осъдиха.

Зрителите ще могат да разберат какво си мислят бъдещите артисти, докато мълчаливо окупират с танци и пантомима софийските кръстовища. Ще бъдат чути отговорите на студентите на упреците, които ежедневно се отправят към тях чрез медиите: че са сами, че няма смисъл, че нямат право, че не знаят какво искат, че не е това начинът, че това не са средствата.

Ще могат да се чуят съмненията и аргументите на тези, които се съмняват. Да се видят и тези, които нямат никакви съмнения и застават в първите редици на протестите с лицата и имената си, с младежката си наивност и смелост.

Филмът “#Заедно" ще бъде излъчен в две поредни недели от 15:35 часа по ТВ Европа – на 10 и 17 ноември.

Споделяне

Още от Общество