Телевизия BiT свали предаването на Люба Кулезич

Дали медията не е принудена да стори това под външно влияние, пита журналистката

Телевизия BiT свали предаването на Люба Кулезич

Предаването на Люба Кулезич "Честно казано" е свалено от ефира на телевизия BiT, а договорът на водещата прекратен едностранно от страна на медията. Това стана ясно в официално в петък, макар че новината стигна до социалните мрежи предишния ден.

Решението е свързано с проведено събрание на продуценти, водещи и журналисти в BiT, на което е присъствал и единият от собствениците на телевизията - Павел Вълнев.

Според информация на "Капитал" по време на сбирката на екипите остри реплики си разменили Люба Кулезич и изпълнителната директорка на медията Симона Ангелова. Според мениджърката, която цитирала банкера Атанас Буров - "парите обичат тишината", затова и някои предавания трябвало да се откажат от крайните позиции и острия тон, защото по този начин пораждат подозрения за политически обвързаности. Водещата на "Честно казано" възразила, че думите на Буров се отнасят за банката, докато природата на медиите и телевизията в частност е да вдигат шум и да коментират важни теми от социалния и политически живот.

Същата вечер (вторник) Люба Кулезич разказва в ефир, че ръководството на медията е препоръчало предаванията ѝ да бъдат "по-умерени и не толкова резки", цитирайки изпълнителната директорка Симона Ангелова.

Поради изнасяне в ефир на невярна информация за работата на медията договорът на Люба Кулезич, водеща на предаването "Честно казано", който бил до 31 декември 2017, е прекратен предсрочно, като ще ѝ бъдат изплатени всички полагащи ѝ се възнаграждения до края на годината, обяснява програмният директор на телевизията Сашо Диков.

Цитиран от "Капитал" той разказва, че се очаква в средата на декември да бъдат в София и двамата собственици, които живеят в САЩ, и тогава ще бъде предложена отново работа на Кулезич.

Пред Mediapool Кулезич заяви, че официално никой не ѝ е предлагал ново предаване. На въпрос би ли се съгласила, ако има такава оферта, тя заяви: "Ако.. Ако ми предложат да ида на Малдивите, ако ми предложат да водя лайфстайл предаване – не мога да водя лайфстайл предаване".

Кулезич каза, че не разполага с друга информация извън "светкавичната реакция на телевизията". "Нямам достоверна информация какво е наложило тази светкавична реакция. А самото много бързо действие дава възможности за много тълкувания", смята тя. "Пораждат се, разбира се, и много въпроси – дали телевизията не е била принудена от някакво външно влияние или това са самоволни действия на изпълнителния директор г-жа Симона Ангелова", допълни Кулезич.

Според различни публикации в медиите Ангелова е в тежък конфликт със Сашо Диков и се опитва да пречи на работата в медиата като създава напрежение между екипите.

Нейната професионална автобиография е свързана с бТВ, където работи като "специалист продажби" (2000–2005 г.), а от 2005 до 2006 година е търговски директор на бТВ и телевизия Fox Life . След като Красимир Гергов създаде ТВ2 (в последствие Pro BG) през 2007 г. Ангелова става търговски директор на новия канал.

Споделяне

Още от България