Телевизията на БСП спря заради аварирал трафопост. Според Нинова това е опит за цензура

Телевизията на БСП спря заради аварирал трафопост. Според Нинова това е опит за цензура

Телевизията на БСП (БСТВ) спря излъчване поради липса на ток. Телевизията съобщава на сайта си, че от ЧЕЗ първоначално им обяснили, че спрели тока заради профилактика, а после казали, че не могат да открият повредата. Проблемът не е отстранен вече над 16 часа.

От ЧЕЗ обясниха за Mediapool, че проблемът е в трафопост на Хладилния завод, в който се помещава телевизията. На 18 август той е аварирал и затова е бил изключен от електроразпределителната мрежа. Собственикът трябва да го ремонтира и да уведоми ЧЕЗ, за да бъде възстановено подаването на ток. "БСТВ не е наш клиент, трафопостът също не е ЧЕЗ", уточниха от там.

От прессъобщение на ЧЕЗ се разбира, че ако телевизията беше клиент на дружеството, то е щяло да осигури алтернативно захранване до отстраняване на повредата.

Според управителя на БСТВ Вяра Емилова проблемът не е в телевизията. "Преди около час се разбра, че проблемът е при ЧЕЗ, но още нямаме ток", каза пред Mediapool Емилова към 14 ч. в сряда.

Тя добави, че токът в телевизията спрял около 20:30 във вторник, а агератът на БСТВ издържал до около 22:30. След това сигналът е прекъснал. От ЧЕЗ информираха, че трафопостът е аварирал в 19.47 ч.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подозира опит за цензура.

"ТОКОВ УДАР" за телевизията, търсена и гледана като единствената електронна медия, показваща изцяло – без цензура и ограничения – протестите срещу мутренската власт. Това ли измислиха като противодействие на свободното слово?", написа тя във фейсбук страницата си.

"Днес отново сме подложени на крайно елементарно скроени удари на мутренското управление на Борисов, този път през токов удар от ЧЕЗ", пише на сайта на самата телевизия.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?