Теодора Петкова сменя Левон Хампарцумян начело на "УниКредит Булбанк"

Теодора Петкова. Сн. УниКредит Булбанк

Теодора Петкова ще поеме от Левон Хампарцумян управлението на "УниКредит Булбанк". От 1 май 2019 г. тя ще заеме поста на главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на банката, съобщиха от кредитната институция в петък.

Смяната вече е одобрена от надзорния съвет на "УниКредит Булбанк". За да влезе в сила от 1 май 2019 г., промяната трябва да бъде одобрена и от БНБ.

Хампарцумян, който е начело на най-голямата банка у нас от 18 години, ще работи през следващите месеци с избрания наследник за плавен преход към новото управление. "Левон Хампарцумян остава ангажиран с банката и ще поеме надзорни функции", пише в прессъобщението.

"Левон Хампарцумян е доказан визионер в българския банков сектор. За мен и за "УниКредит" е чест, че работим заедно", коментира Карло Вивалди, директор на банката за Централна и Източна Европа, цитиран в прессъобщението.

В момента Теодора Петкова е член на управителния съвет и главен риск директор на "УниКредит Булбанк". Тя е председател на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет. Започва кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 г. Била е старши мениджър на екипа за корпоративно кредитиране, директор на управление "Кредитен риск", а след това ръководи Международния център в "Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране".

"Радвам се, че човекът, който ще поеме позицията главен изпълнителен директор, е избран от настоящия екип на "УниКредит". Това показва готовността ни да развиваме колегите и потвърждава нашия ангажимент към равнопоставеността на половете и многообразието. Теодора притежава нужните лидерски качества да продължи успеха на "УниКредит Булбанк" и я приветстваме топло в новата ѝ роля", казва Вивалди за наследника на Хампарцумян.


Левон Хампарцумян. Сн. УниКредит

"За мен е чест да бъда част от общността на "УниКредит". Основната ни цел през всичките тези години е била непрекъснато да се подобряваме, да бъдем силен, стабилен, предвидим и отговорен партньор на над един милион граждани, домакинства, малкия бизнес, големите кампании и местните общности. Гордея се с постигнатото от клиентите ни и от колегите ми. "УниКредит Булбанк" е силна, стабилна и добре подготвена за бъдещ растеж и съм убеден, че Теодора е правилният човек да продължи този път и да води банката напред", коментира Левон Хампарцумян, цитиран от пресцентъра на банката.

"Много съм щастлива за предоставената ми възможност и за предстоящата ми работа с екипа, с който ще надграждаме успеха на "УниКредит Булбанк", каза Теодора Петкова.

Споделяне

Още от Бизнес