Тереза Май намекна, че може да се лиши от Борис Джонсън

Тереза Мей и Борис Джонсън

Британският премиер Тереза Мей намекна, че може да се лиши от външния министър Борис Джонсън. В интервю за "Сънди таймс“, Тереза Мей каза, че тя не бяга от предизвикателствата и че нейна работа е да осигури най-добрите хора в кабинета.

Джонсън декларира вярност към Мей, но някои приближени на премиера го обвиняват, че подкопава позициите ѝ с афиширането на своя версия за Брекзита, припомни агенцията.

Никога не е било в стила ми да се крия от предизвикателствата и няма да го направя и сега, заявява Тереза Мей в интервюто за "Сънди таймс" в отговор на въпрос какви са плановете ѝ за Борис Джонсън, който излага свои виждания за Брекзит. Премиерът допълва, че е нейна работа да гарантира, че в кабинета ѝ са най-добрите хора, най-способните в партията.

Изявлението на Тереза Мей се тълкува като явен знак, че тя е готова да извърши промени в кабинета и да се лиши от услугите на Борис Джонсън и други неудобни министри. В коментар на интервюто на Тереза Мей, "Скай нюз“ съобщава, че премиерът вероятно ще направи промени в кабинета незабавно след срещата на Европейския съвет на 19 и 20 октомври, предаде БТА в неделя.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?