Тереза Мей бе освиркана в последния ден от предизборната кампания във Великобритания

Британската министър-председателка Тереза Мей бе посрещната с мощни освирквания и скандирания: "Гласувай за лейбъристите", когато посети най-големия пазар за месо, в последния ден от предизборната кампания, предаде Ройтерс в сряда.

Мей, която се очаква да бъде преизбрана на премиерския пост след утрешния вот, посети със съпруга си Филип пазара "Смитфийлд" в центъра на Лондон, когато няколко касапи започнаха да дюдюкат, да се подиграват и да крещят: "Гласувай за лейбъристите".

Тя обаче продължи да се усмихва и да се здрависва с други техни колеги в бели престилки на един от многото щандове на пазара.

Тереза Мей ще си осигури мнозинство от 64 места в Камарата на общините според изчисления на бизнесмена и бивш дарител на Консервативната партия Майкъл Ашкрофт. Ройтерс не уточнява какви методи е ползвал той при изчисленията, а само отбелязва, че е финансирал много социологически проучвания през последните години.

Най-тиражният вестник на острова "Сън" призова днес читателите си да гласуват утре за консерваторите.

Вторият най-продаван вестник "Дейли мейл" посвети първите си 10 страници на нападки срещу лейбъристкия лидер Джереми Корбин. На първа страница Корбин и двама от високопоставените му колеги са наречени "апологети на терора", които са "посветили живота си на това да се сприятеляват с враговете на Великобритания и да подкопават същите тези институции, които ни пазят, докато спим".

"Дейли експрес", който подкрепи антиимигрантската и евроскептична партия ЮКИП през 2015 г., сега призовава читателите си да подкрепят консерваторите с призива: "Гласувайте за Мей или се гответе за бедствие".

Споделяне

Още по темата

Още от Европа