Тереза Мей: Лондон и Брюксел трябва да работят заедно по Брекзит

Тереза Мей
Великобритания и Европейският съюз трябва да работят заедно, за да се осъществи плавно тяхната раздяла и да бъдат изградени нови здрави отношения. Това е заявила британският премиер Тереза Мей на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, съобщи Ройтерс.
 
Говорителка на Даунинг стрийт 10 каза, че двамата лидери са имали първа среща откак Мей стана премиер след вота на 23 юни за излизане на Обединеното кралство от ЕС. 
 
По думите на говорителката британският премиер е останала с впечатление, че ръководството на ЕС разбира необходимостта да ѝ бъде дадено време да изработи преговорна позиция, преди да започне официалната процедура за излизане от съюза. 
 
"Главните точки, които изтъкна министър-председателят Мей бяха за обща работа, така че да е плавен процесът на напускане на Обединеното кралство. Ето защо ще ни отнеме време да се подготвим за преговорите", каза пред репортери говорителката. 
 
Освен това Тереза Мей е казала на Доналд Туск, че Лондон ще бъде "силен играч", докато все още е член на ЕС и че ще продължи да стои твърдо зад санкциите срещу Русия заради действията ѝ в Украйна.  
Споделяне

Още по темата

Още от Европа

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?