Тереза Мей обеща да ограничи имиграцията във Великобритания на хора от ЕС

Тереза Мей обеща да ограничи имиграцията във Великобритания на хора от ЕС

Министър-председателката на Великобритания Тереза Мей призова британците да я подкрепят в преговорите за излизането на страната от Европейския съюз, като гласуват за нейната партия на парламентарните избори на 8 юни. Тя обеща, че в замяна ще ограничи достъпа на неевропейски мигранти до кралството, а след това ще намали и миграцията на хора от страните членки на ЕС, предаде Франс прес.

"Присъединете се към мен в момент, когато се боря за Обединеното кралство", каза Мей в северния град Халифакс при представянето на програмата на Консервативната партия за изборите.

В момент, когато страната потегля на "голямото пътешествие", наречено Брекзит, ръководителката на консервативното правителство настоя колко е важно да получи "чист мандат", за да постигне "възможно най-добро" споразумение на предстоящите преговори за излизане от ЕС.

"Следващите пет години ще са повратни за Обединеното кралство, основополагащ момент и предизвикателство. Всеки глас за мен и за моя екип ще засили позицията ми в преговорите", каза тя в речта си.

В своя манифест Мей изразява позицията, че "имиграцията трябва да бъде контролирана и намалена, защото когато върви с твърде бързи темпове и в твърде големи мащаби, е трудно да се изгради хомогенно общество", предаде ДПА.

"Безконтролната имиграция оказва влияние върху хората, върху публичните услуги и понякога отнема работни места", предупреждава тя. Мей обяснява, че "наша цел е да сведем имиграцията до устойчиви нива, което значи годишна нетна имиграция от десетки, вместо от стотици хиляди, каквато наблюдавахме през последните две десетилетия".

Великобритания ще изхарчи през идните 10 години 178 млрд. паунда за въоръжаване, се казва в предизборната програма на Консервативната партия. "Ние ще инвестираме 178 млрд. паунда за нови оръжия през следващото десетилетие, с което ще създадем работни места за високо квалифицирани хора из цялата страна", се казва в документа.

В него Консервативната партия, която според прогнозите ще победи в предсрочните парламентарни избори на 8 юни, обещава, че Великобритания "ще играе водеща роля в НАТО и ще запази способността си да провежда операции с ударни сили, мироопазващи операции, мисии по гарантиране на сигурността и разгръщане на съвместни експедиционни сили".

Наред с това консерваторите гарантират, че Обединеното кралство ще продължи да отделя за отбрана 2 процента от своя брутен вътрешен продукт, каквото е изискването на НАТО.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа