Тереза Мей се извини на пациентите заради пренатоварването на болниците

Тереза Мей по време на посещението си в лондонска болница

Британската министър-председателка Тереза Мей се извини на десетките хиляди пациенти, чиито операции бяха отменени, за да се освободят легла и персонал за справяне със спешните случаи, предаде Ройтерс.


По-рано тази седмица Националната здравна служба (НЗС) в Англия препоръча болниците да отменят всички планирани часове и операции до следващия месец. Според служители това означава, че може да бъдат отложени около 50 000 операции.

"Знам, че е трудно, знам, че е разстройващо, знам, че е разочароващо за хората и се извинявам", каза Мей по телевизия "Скай нюз", след като посети болница край Лондон.

Болниците в Англия са пренатоварени заради грипна епидемия, студеното време и нарасналия брой дихателни заболявания. Много от тях работят на пълен или почти на пълен капацитет, а за лечение в спешните отделения се чака дълго време.

Проблемът може да навреди на Мей, чиито позиции бяха отслабени, след като тя загуби парламентарно мнозинство на изборите миналата година.

НЗС обикновено е един от най-важните въпроси за гласоподавателите по време на избори и често се смята за слабост на консерваторите.

Споделяне

Още от Европа

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?