Терминал 2 на летище София ще се разширява

БГНЕС

Шест години след като беше открит новият терминал 2 на летище София ще започне да се разширява заради непрекъснато нарастващия брой пътници и необходимостта за тяхното по-качествено и бързо обслужване. Това съобщи Министерството на транспорта, чийто ръководител Ивайло Московски ще направи първата копка на обекта във вторник.

Софийската фирма "АТ Инженеринг 2000“, която миналата година купи държавния мастодонт "Техноекспортстрой“, ще направи разширението на галерията на терминала за близо 2 млн. лв. без ДДС.

Новият терминал на столичното летище изчерпа капацитета си значително по-рано от първоначално планираната 2020 г. Той беше открит дни преди България официално да стане член на Европейския съюз през 2007 г. Капацитетът на новото съоражение беше разчетен за 2.6 милиона пътници годишно, като в пиковите часове да може да обработва около 2000 души на час.

Поредното разширението на аеропорта отново поставя на дневен ред въпроса за нуждата от ново, голямо и модерно летище извън София, за да не минават самолетите прекалено близо над сградите на правителството и президентството.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес