"Терористите" продавали пет автомата за 7500 лева

Съдът остави в ареста четирима от задържаните в гръмко озаглавената операция "Терористи". След неколкочасово заседание магистратите решиха, че има опасност Садет Ловими, Румян Топалов, Димитър Камбуров и Нешо Нешев да извършат престъпление, ако са извън ареста. Съдът се мотивира и с факта, че те са осъждани преди това.

След провеждането на акцията министърът на вътрешните работи съобщи, че арестуваните са седмина. В съда обаче бяха доведени само четирима, като никой не обясни какво се е случило с другите трима задържани и изобщо имало ли е такива.

"Терористите" бяха заловени в момент на продажба на пет 7.62 милиметрови автомата "Калашников" край язовир "Копринка" до Казанлък.

В съдебната зала стана ясно, че пратката е била спазарена за 7500 лева. "Търговците" обаче не преценили много добре купувача, тъй като той се оказал... агент под прикритие. Това обаче не била първата сделка, която полицаят правел с "терористите". Преди това той си купил последователно 20 патрона, след това напазарувал един автомат, а малко по-късно платил и за преработен в боен газов пистолет.

В съда стана ясно още, че трима от четиримата "терористи" имали предишни присъди за притежание и търговия с оръжие. Само Димитър Камбуров не попада в този списък. И четиримата обаче някога са работили в оръжейните заводи във и около Казанлък, стана ясно още в съда, чието решение да ги задържи под стража подлежи на обжалване.

Споделяне

Още от България