"Тесла" вдига целта си за седмично производство до 6 хил. електромобила

"Тесла" вдига целта си за седмично производство до 6 хил. електромобила

След като "Тесла" изпълни целта на шефа си за производство на 5 хиляди електромобила от Модел 3 седмична, часове след крайния срок – 30 юни, Илон Мъск вдигна летвата до 6 хиляди бройки, които да се постигнат още през юли. Това се посочва в поздравителен имейл на Мъск до служителите му, публикуван от телевизия СиЕнБиСи (CNBC) в понеделник.

Мъск посочва, че са били пуснати 5 хиляди бройки от Модел 3, а с включването на електромобилите Модел Х и Модел Ес седмичното производство е 7 хил. коли. Бизнесменът поздравява служителите си за находчивостта им в организацията на производството.

Предприемачът уверява, че с разширението на производствените мощности на "Тесла" се очаква през юли да се достигне пускането на 6 хил. Модел 3 седмично. "Смятам, че току що станахме истински автомобилопроизводител", написа Мъск в Туитър.

"Успяхме! Невероятна работа на изумителен екип", допълва още Мъск в имейла, цитиран от Асошиейтед прес.

Очаква си това постижение да се отрази положително върху финансовите резултати на компанията, която в последните месеци започна да намалява огромните си загуби от преди.

"Тесла" започна да произвежда електромобилите Модел 3 през юли 2017 година, но срещна редица трудности при разширяването на производството. Цената на Модел 3, който е по-нискобюджетна версия на Модел Екс и Модел Ес, започва от 35 000 долара. Основната версия на автомобила може да измине около 350 км с едно зареждане при максимална скорост от 210 км в час, като вдига от 0 до 100 км в час за около 5.6 секунди.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес