"Тесла" вече със 146 хил. поръчки за електропикапа

Представеният в четвъртък електропикап

Само дни след представянето на първия електрически пикап, произведен от компанията "Тесла" (Tesla ), вече са направени около 146 хил. поръчки за возилото "Сайбъртрък" (Cybertruck), чието производство ще започне  през втората половина на 2021 г. и ще се продава за 39 900 долара.

Това обяви главният изпълнителен директор на "Тесла" Илон Мъкс в своя профил в Туитър. По думите му в 42 процента от заявките клиентите искат да окомплектоват автомобила си с два двигателя. Версията на пикапа с три двигателя е заинтересувала 41 на сто от купувачите, а тази с един двигател – само 17%.

Мъкс обръща внимание на това, че компанията му не е правила мащабна рекламна кампания, за да повиши търсенето на "Сайбъртрък", а също така не е привлякла знаменитости в нея, за да привлече вниманието към машината.

"Сайбъртрък" бе представен за пръв път пред публика в четвъртък в Лос Анджелис. Тогава се доказа здравината на бронята му, след като удар с чук не остави и драскотина. Според Мъск бронята е непробиваема за куршуми. Бронирани и нечупливи се твърди, че са и прозорците на пикапа, но опитът с тях завърши злополучно и те се натрошиха.

Електропикапът ще е достъпен в три версии според мощността на двигателя си. В най-добрия си вариант той ще може да минава без презареждане 800 км, а за 2.9 секунди ще може да достига скорост над 96 км/час. Обемът на багажникът на возилото е около 2.8 хил. литра. Машината ще поддържа и функция на автопилот.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?