ТЕЦ "Марица Изток 3" с допълнителни мерки за надеждна работа

ТЕЦ "Марица Изток 3" с допълнителни мерки за надеждна работа

Дезинфекция, допълнителни лични предпазни средства за служителите, по-строги ограничения за достъп на външни лица и  домашен офис за незаетите в прякото производства но електроенергия, въведе ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" като мерки срещу неразпространението на коронавируса.

Проведен е специален инструктаж на целия персонал и всички подизпълнители, въведени са допълнителни ограничения за достъп на външни лица, прилагат се строги мерки за постоянна дезинфекция както в електроцентралата, така и на превозните средства за превоз на служителите. Създадена е организация за дистанционна работа на онази част от служителите, чиито функции позволяват временна работа от вкъщи.

"Безопасността на нашите служители и всички работещи на площадката на ТЕЦ-а е от първостепенно значение за нас. Още преди въвеждането на извънредно положение, проведохме успешно тренировка за дистанционна работа на служителите, които не са пряко ангажирани в електропроизводството. Предприети са всички необходими мерки за надеждната работа на електроцентралата", каза Красимир Ненов, изпълнителният директор на централат, която произвежда 10 на сто от електроенергията в страната.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?