Тежък пътен трафик с валежи се очаква на 3 януари

Тежък пътен трафик с валежи се очаква на 3 януари

Тежък трафик със силен снеговалеж или обилни дъждове се очаква на 3 януари, когато ще бъде голямото завръщане в столицата след Коледните и Новогодишни празници. За това регионалният министър Лиляна Павлова призова шофьорите да бъдат внимателни.

Излизането за празниците се разпредели в четири потока - преди и след Коледа, преди и след Нова година, но на 3 януари ще бъде доста сложно, каза Павлова.

Регионалният министър призова пътуващите да тръгват с пълни резервоари, подготвени със зимни гуми, а там, където се изисква и с вериги.

Нека не гледаме само София, на много места в страната тази нощ валя сняг, високопланинските проходи се обработваха, както и всички магистрали. Машините работиха, но най-силен бе снеговалежът в Старозагорска област, информира Павлова.

На 30 декември и 3 януари се ограничава движението на камионите с тегло над 12 т по магистралите и най-натоваренитe пътища. Това съобщиха на агенцията "Пътна инфраструктура".

За да се повиши безопасността на пътуването и да се увеличи пропусквателната способност на пътната инфраструктура на 3 януари се ограничава движението на тировете по магистралите от 14 до 20 часа, съобщиха от пътната агенция.

Очаква се интензивно движение на изходите на София, по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и пътя София-Кулата.

От 10 до 16.30 часа ще има две ленти в посока Перник-София на пътя Е-79 след бензиностанцията "Лукойл" до пункта на "Пътна полиция" при Владая. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала "Люлин".

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Ограничението не важи за автомобили, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?