Тежък трафик и сняг в последния от празничните дни

Тежък трафик и сняг в последния от празничните дни
Последният от празничните дни по Нова година беше белязан от тежък трафик със засилен контрол на пътя и без произшествия, както и от снеговалеж, който на места в страната преминаваше във виелица. Завръщането на столичани в София образува задръствания и километрови опашки на входовете на града, но положението е под контрол, тъй като от Пътна полиция в аванс бяха взели мерки.

На входовете не само на столицата, но и на другите големи градове бе въведена временна организация на движението, като при необходимост се прибягваше и до регулиране на трафика на място.

Остава обаче натоварено движението по автомагистралите “Хемус“ и “Тракия“ по посока София, на входа от към Владая положението бе сравнително спокойно в следобедните часове, но с напредването на деня се утежни.

Движението по пътищата бе затруднено и от силният вятър и студа, които в съчетание с падащия сняг на места образуваха заледявания по настилките. На прохода “Петрохан“ се образува снежна покривка от 10 см, но пътят е изчистен.

В агенцията "Пътна инфраструктура" работи денонощен Кризисен щаб, който следи за обстановката по пътната мрежа и е готов да реагира своевременно. На тел. 0700 130 20, 0700 130 20 всички пътуващи могат да получат актуална информация за състоянието на пътната мрежа в страната. На тел. 112 могат да се подават сигнали за аварийни ситуации на пътя.

Трафикът през граничните контролно-пропускателни пунктове също е по-интензивен заради почивките през новогодишните празници.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?