Тежка катастрофа между два влака в римското метро

Тежка катастрофа между два влака в римското метро

Един човек е загинал, а около 60 са ранени при сблъсък на два влака на метрото в Рим.

Катастрофата е станала около 9.37 ч. сутринта на станцията на Пиаца Виторио в центъра на италианската столица. Площадът над станцията е ограден с кордон, на мястото на инцидента са пристигнали линейки и пожарни автомобили.

Пътници разказват, че единият от влаковете е бил спрял и вратите му били отворени, когато другият го ударил отзад. "Около четвърт от вагона, в който пътувах, беше напълно смазан", сподели мъж пред телевизия Скай.

Няколко часа след катастрофата бе потвърдено за един загинал пътник – жена на около 30 години. По-рано бе съобщено, че е загинал и машинистът на втория влак, но от ръководството на метрото заявиха, че той е само сериозно ранен и е в болница.

Около 250 пострадали или блокирани в останките от вагоните са извадени и откарани в болница. 30 души са сериозно ранени.

Според непотвърдена първоначална информация машинистът на движещия се влак не спрял на червен семафор.

Според първоначални сведения инцидентът е причинен от човешка грешка или механична повреда. Изключва се терористичен атентат.

Спасителните операции са били затруднени заради изключеното осветление в метростанцията, паднали части от покрива и наличието на много прах и дим.

Говорителят на МВнР Димитър Цанчев съобщи, че няма информация за пострадали българи при инцидента.

Споделяне

Още от Свят