Тежка контузия на Кубрат Пулев поставя под въпрос двубоя с Антъни Джошуа

Битката между Джошуа и Пулев може да бъде отложена

Българският боксьор тежка категория Кубрат Пулев е получил сериозна травма по време на спаринг двубой на 6 октомври, която поставя под съмнение провеждането на сблъсъка с британеца Антъни Джошуа в Кардиф за световната титла по бокс в тежка категория за професионалисти, предаде бТВ в понеделник.

Срещата в столицата на Уелс е насрочена за 28 октомври и вече са разпродадени 75 000 билета.

Преглед с ехограф в клиника в Берлин в понеделник установил, че Пулев е получил частично разкъсване на гръдния мускул, който води към мишницата на дясната му ръка. Възстановяването от такава травма отнема месец.

Боксьорът се е контузил по време на тренировъчната си подготовка за двубоя в олимпийския център в германската столица. По негово желание обаче контузията е била пазена в тайна. Надеждата на Пулев, както и на щаба му, била, че той ще успее да се оправи. От тогава натоварванията му били са сведени до минимум.

Предстоят по-обстойни медицински изследвания, но предварителните прогнози не сочат възстановяване до 28 октомври.

В случай че Пулев не е готов за двубоя, предстои да бъдат уведомени щабът на съперника и трите организации, чийто пояси държи британският шампион. Очаква се да бъде насрочена нова дата - през ноември или декември.

Ситуацията може да се окаже доста неприятна за българските фенове на бокса, които възнамеряваха да посетят зрелището. Билетите им със сигурност ще бъдат презаверени, но остава открит въпросът със сумите за резервации на самолетни билети и хотели.

Това е първият случай, в който боксов мач при професионалистите се отменя заради травма на Пулев. През 2014 г. Владимир Кличко се оплака от скъсано мускулно влакно на левия бицепс и това наложи преместването на мача за световната титла между двамата от 6 септември за 15 ноември, припомня бТВ.

Споделяне

Още от Спорт