Тежко задръстване в Кресненското дефиле, катастрофа блокира АМ “Тракия“

Тежко задръстване в Кресненското дефиле, катастрофа блокира АМ “Тракия“

Дълги колони от автомобили се образуваха в неделя следобед в Кресненското дефиле заради засиления трафик и невъзможността за изпреварване на тежкотоварните камиони. Движението в района бе натоварено и в двете посоки, защото много българи се връщаха от Гърция, а множество гърци и македонци пътуваха в обратната посока към граничния пункт “Кулата“, съобщава агенция “Фокус“.

В неделя властите съобщиха, че от 14 до 22 часа са затворили основните пътни артерии за движение на тежкотоварни камиони. Забраната обаче не важи за камионите, транспортиращи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

В неделя следобед задръстване имаше и на пътния възел край Симитли, в посока Благоевград. Задръстване има и на тунела "Железница".

В неделя катастрофа между два тира затрудни много движението по магистрала "Тракия" край Пловдив. Инцидентът е станал при 130-ия км в посока Бургас. Единият тир се е преобърнал и е препречил пътното платно. От пътната агенция съобщиха, че трафикът е бил пренасочен при Войводиново по пътя през Раковски, Брезово и Плодовитово. Шофьорите могат да използват и стария път Пловдив - Поповица - Чирпан.

Заради струпване на автомобили на входовете на София, при Владая движението временно бе организирано и към столицата бяха отворени две ленти. На южната дъга на Околовръстния път на София от село Лозен в посока „Младост” движението също бе много натоварено и се наложи да бъде регулирано от полицията.

Патрули регулираха и движението по Околовръстното от село Лозен до Камбаните на “Младост”, движението на „Горнобански път” също е натоварено.

През старопланинските проходи единственият затворен път е през "Шипка", а на прохода “Петрохан" е забранено движението на камиони над 12 т.

До 22 часа ще бъде ограничено и движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA и интернет страницата на АПИ.

Споделяне

Още от България