Тежковъоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград, след като наби сестра си

Тежковъоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград, след като наби сестра си

Въоръжен мъж се беше барикадирал в къщата си във Велинград, а операцията по задържането му е продължила няколко часа. Полицията е открила в дома му цял боен арсенал, като за нито едно от оръжията мъжът не е имал разрешително, съобщава бТВ.

През цялото време с него е била и дъщеря му, която е в пети клас.

В събота сутринта Георги Табаков е нахлул с пушка в жилището на сестра си, докато тя спи, скарали се за имот и я набил в пръствието на дъщеря си. Жената успяла да натисне паник-бутона на охранителната фирма. Пристигналият на място охранител обаче бил посрещнат от Табаков със заплахи и насочена пушка.

Нападателят се оттеглил необезпокояван в жилището си на другия край на града и се затворил вътре.

Беше разпоредено да бъде отцепен районът и да бъдат поставени секретни постове“, разказв старши инспектор Мирослав Янушев, който е заместник-началник на РПУ-Велинград.

"След около час и половина чакане мъжът слезе да си вземе дърва от дърварника и беше задържан светкавично от колегите. Не оказа съпротива“, добави той.

В дома на мъжа е открит цял незаконен арсенал – три пушки, взривно вещество с шнур, преправена пушка със заглушител.  Проверката с дрегер на Табаков е установила 3,5 промила алкохол.

Съседи казват, че той е безработен, но разполага с пет автомобила и често предизвиква скандали с с хората. Малкото момиче е оставено при баба си.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?