„The Banker” определи УниКредит Булбанк за банка на годината

За първи път българска банка е избрана в една и съща година за най-добра банка у нас едновременно от престижните издания „The Banker”, „Euromoney”, „Global Finance” и „Global Custodian”, съобщиха от пресофиса на Булбанк в понеделник.

„УниКредит Груп” получи голямата награда "Банка на годината в Централна и източна Европа” от „The Banker”, а УниКредит Булбанк за "Банка на годината в България". Официалната церемония по награждаването на най-добрите банки в света се състоя през изминалата седмица в Лондон. Призът за УниКредит Булбанк беше връчен от главния редактор на The Banker Стивън Таймуел на председателя на управителния съвет и главен изпълнителен директор на банката Левон Хампарцумян.

С наградата на The Banker за първи път българска банка е избрана в една и Наградите "Банка на годината" на The Banker се връчват на най-добрите финансови институции в 7 региона по света. Оценката тази година беше направена чрез подробно проучване, за което бяха поканени 457 банки от целия свят. Международното жури отличи най-добрите финансови институции не само според резултатите им и ролята им на местния пазар, но обърна особено внимание и на постиженията в областта на внедряването на високи технологии, както и на очакваното стратегическо развитие на всяка отделна банка.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?