Избягал от наводнения зоопарк

Тигър уби човек в центъра на Тбилиси

Тигър уби човек в центъра на Тбилиси

Тигър, избягал в неделя от зоопарка в Тбилиси по време на наводнението след проливните дъждове в района, уби днес човек в центъра на грузинската столица, съобщи грузинското вътрешно министерство в сряда. Според Асошиейтед прес има и ранен от тигъра човек. Впоследствие тигърът е застрелян.

Франс прес съобщи по-рано, че лъв е нападнал човек недалеч от Тбилиския зоопарк и че мъжът е починал от получените рани. По-късно бе уточнено, че става въпрос за тигър албинос - едно от животните, които избягаха след разрушаването на зоопарка от стихийното наводнение в града през уикенда. Цветът на животното е причина за първоначалната грешка с вида му.

Животното се крило в изоставена фабрика, превърната в склад, и атакувало жертвата си оттам. Тигърът бил ликвидиран при специална операция. Районът около мястото на днешния трагичен случай е отцепен и там са пристигнали ръководители на МВР и на тбилиското кметство.

В стихийното бедствие в събота срещу неделя загинаха 17 души, а петима се водят за изчезнали. Бяха наводнени дворовете и първите етажи на стотици домове, много подлези и площади, повредени бяха улици и магистрали, прекъснати бяха няколко далекопровода. Най-силно пострада територията около река Вере, което образува своеобразно ждрело през града. Там бе и зоопаркът, от който избягаха много животни.

Вчера администрацията му съобщи, че всички избягали лъвове и тигри са били открити мъртви и че засега липсва само един ягуар. Преди бедствието в зоопарка е имало осем лъва, седем тигъра и три ягуара. Всички останали животни били упоени и отведени в безопасна за хората територия.

Грузинският премиер Ираклий Гарибашвили пък заяви преди ден, че всички животни, избягали от зоопарка в резултат на наводнението в нощта на събота срещу неделя, са заловени или са загинали. "По информация от зоопарка извън пределите му в момента вече няма нито един хищник", каза премиерът.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?