"Тигрите" на Борисов от "Витоша" Бистрица разпускат отбора

"Тигрите" на Борисов от "Витоша" Бистрица разпускат отбора

Витоша (Бистрица) закрива мъжкия отбор и напуска първенството във Втора лига. Новината беше потвърдена от старши треньора на "тигрите" Костадин Ангелов, съобщава "Спортал". Той пое отбора само преди няколко дни, когато "Витоша" се раздели с Асен Букарев. Под ръководството на Ангелов тимът от Бистрица записа загуба от Локомотив (Горна Оряховица).

"Да, истина е. Вярно е, че мъжкият отбор се разпуска. Решението е на президента. От днес сутринта не съм на работа в клуба. Тръгнах си. Странно е, но не го решавам аз. Не аз давам парите в клуба. Просто ми се каза, че отборът се разпуска. Това беше всичко", обяснява Костадин Ангелов.

Витоша (Бистрица) стана национално известен като отбора, в който играе премиерът Бойко Борисов. Преди 2015 година лидерът на ГЕРБ дори бе картотекиран като играч на отбора в професионалния футбол, но така и не влезе в играе в "Б" група.

През 2019 година той вкара гол от дузпа, който помогна за класирането на Витоша (Бистрица) за финала в първенството на ветераните. "Бистришките тигри" победиха Лудогорец с 2:1 на своя стадион.

След това Борисов вкара хеттрик на финала срещу Нефтохимик и получи голмайсторския приз на турнира за ветерани.

Споделяне

Още от Спорт

Колко време давате на новия парламент?