ТИМ получи разрешение да вземе курорта "Св. св. Константин и Елена"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на "Холдинг Варна" АД да придобие контролен дял в "Свети Свети Константин и Елена холдинг" АД, съобщи КЗК. Комисията постанови незабавно изпълнение на решението.

"Холдинг Варна" стана мажоритарен собственик с дял от 56% на публичното акционерно дружество "Св. св. Константин и Елена" в началото на годината. Компанията притежаваше 5% и направи търгово предложение за изкупуване на 51%, които са били собственост на няколко акционера. Предложението бе прието и холдингът взе 1 182 517 броя акции на цена от 9.97 лв. за брой.

Основни акционери в "Холдинг Варна" са фирми, контролирани от варненската икономическа групировка ТИМ. Така известният курортен комплекс вече е част от структурите на групировката.

Основни акционери в "Холдинг Варна" са фирмите на ТИМ "Абас" ЕООД (41.25%), "Химимпорт" АД (21.27%) и "Химимпорт Инвест" АД (19.75%).

Също в началото на годината "Св. св. Константин и Елена" получи одобрението на общинския съвет в Шабла за учредяването на смесено частно-общинско дружество за изграждане на яхтено пристанище “Марина Шабла". В него курортът ще притежава 65%, а шабленската община – 35%.

Споделяне

Още от Бизнес