ТИМ стана мажоритарен собственик на курорта "Св. св. Константин и Елена"

"Холдинг Варна" стана мажоритарен собственик с дял от 56% на публичното акционерно дружество "Св. св. Константин и Елена", съобщиха от Българската фондова борса в понеделник.

Основни акционери в "Холдинг Варна" са фирми, контролирани от варненската икономическа групировка ТИМ. Така известният курортен комплекс вече е част от структурите на групировката.

Холдинг Варна притежаваше 5% в курорта. Той е направил търгово предложение за изкупуване на 51%, които са били собственост на няколко акционера. Предложението е прието и холдингът е изкупил 1 182 517 броя акции на цена от 9.97 лв. за акция.

Преди покупката основни акционери в дружеството бяха "Андезит" ООД с 27%, "Итал Комерс 75" ЕООД с 20%, "Рентапарк" ЕООД с 20.32%.

Основни акционери в "Холдинг Варна" са фирмите на ТИМ "Абас" ЕООД (41.25%), "Химимпорт" АД (21.27%) и "Химимпорт Инвест" АД (19.75%).

Миналата седмица "Св. св. Константин и Елена" получи одобрението на общинския съвет в Шабла за учредяването на смесено частно-общинско дружество за изграждане на яхтено пристанище Марина Шабла". В него курортът ще притежава 65%, а шабленската община – 35%.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?