Тимошенко се отказа да оспорва изборните резултати

Тимошенко се отказа да оспорва изборните резултати

Премиерът на Украйна Юлия Тимошенко съобщи в събота, че е оттеглила от Върховния административен съд на страната своя иск, оспорващ победата на съперника ѝ в президентските избори Виктор Янукович, предаде РИА Новости. По думите ѝ няма смисъл да се продължава разглеждането на делото, стартирало ден по-рано.

Тимошенко мотивира решението си с това, че съдът е отклонил иска ѝ за изземане на оригинални документи от редица избирателни райони.

"Ние доказахме фалшификация не само на думи, но и с документи. Всички доказателства бяха предадени в съда", каза тя. Действащият все още премиер подчерта, че нейният иск ще остане за историята документалното свидетелство, че "Янукович е е избран легитимно за президент". "Това не е съд, това не е правосъдие", каза Тимошенко.

В същото време представителят на Централната избирателна комисия на Украйна, която е ответник на иска на Тимошенко - Михаил Охендовский, отбеляза, че оттеглянето на иска вече не е възможно. По думите му, съдът е длъжен да сложи край на всички спорове относно законността на резултатите от президентските избори в Украйна и да обяви Янукович за законен победител.

Споделяне

Още от Свят